Presentation av Göteborgssektionens styrelse

Eva Baggersgård, ordförande

Jag har 2,5 golden retriever, dvs Dosa på 3 år, Viper på 6 år som bor med mig på heltid och tränas. Ture som är 12 år bor mestadels hemma hos yngste sonen.

Att det blev retriever var från början mest en slump. Vi skulle ha en något mindre hund än vår förre trotjänare som var en Sankt Bernhard. Träffade underbara flattvalpar och åkte givetvis hem med en. Ronja var en enastående fin o bra familjehund. När hon var 7 år började jag träna jakt med familjens nytillskott som var en golden och då kom flattens förmågor upp till ytan på riktigt. Goldentiken Sally blev min lärohund inom jakten och jag fick uppleva så mycket och fina stunder med denna hunden, är sedan dess goldenfrälst. Men det utesluter inte att jag är lite sugen på en labbe också.

Jag tränar och tävlar mest jakt med mina hundar men också en hel del rallylydnad och lydnad. Det bästa sättet att hämta ny energi är att byta kläder efter jobbet och dra ut i skogen och helt gå upp i hundträning.

Ann Savsjö, kassör

Ras: Golden retriever

Varför:  Vi behövde en eftersökshund för eftersök på klövvilt. Det blev en Goldenhane och på den vägen är det. Med goldenhane två upptäckte vi retrieverjakten och idag är det det som är roligast.

 

 

 

 

Anna Blad, sekreterare

I familjen finns tre jaktlabradorer (Angel, Nessa och Maia) och  en jaktcocker Sally. Jag tränar, tävlar och jagar med labbarna och min man tränar och jagar med vår cocker Sally.

Vi valde jaktlabben för att vi ville ha en apporterande hund till fågeljakt, en bästa kompis till vår son, en härlig träningspartner och det fick vi och mer därtill – vi fick oändligt med kärlek och skratt, vi fick fantastiska jaktkamrater, vi fick hundar som alltid är pigga på att träna oavsett vad vi ska träna och oavsett väder, vi fick värmande sällskap i soffan. Vår cockerspaniel valde vi som komplement i jakten och vi fick en fantastisk familjemedlem som sprider glädje och lycka varje dag och som ger allt i varje träning eller jakt.

Roligast är helt klart att apportera ihop på jakt men även att träna och gnugga detaljer i träningen men vi har det väldigt gott ihop i soffan med.

Maria Smedh, Jakt- och WT-ansvarig

Jag har just nu bara en hund, en svart jaktlabbekille, som heter Pinot och fyller fem år i sommar. Min första egna hund, Flax, också jaktlabbe, var jag tyvärr tvungen att låta somna in i slutet av förra våren. Jag hoppas på att få en valp till sommaren för jag känner att minst två labbar måste man ha!

Jag är uppvuxen med drivande jakthundar och älskade förstås dem men jag ville ha en annan slags hund när jag skaffade min egen. Det skulle vara en tillräckligt stor hund, som inte skäller och inte rymmer! Jag valde jaktlabrador för att jag hade blivit förälskad i en kompis hund, men det tog tid innan jag började med jaktapportering eftersom jag inte kände någon som höll på med det. Efter att ha fått chansen att prova på och se hur roligt Flax tyckte att det var så var det bara att sätta igång och träna. Och nu tycker jag också att det är det roligaste som finns! Att kunna kommunicera och samarbeta med sin hund för att lösa uppgiften, till och med på långt avstånd, går inte att jämföra med något annat!

Lars Petersen, ledamot

Ras: Golden Retriever.

En gång i tiden anskaffade vi en hund till eventuella eftersök det blev en Golden, vi började sedan även med apportering och la även till Rallylydnad ,slutligen har jag börjat använda den som kort stötande.

 

 

 

 

Rebecca Simonsson, suppleant

Jag har just nu 2 jaktlabradorer på 9 och 4 år

Att jag har jaktlabbe kom sig av att jag tidigare hade en jack russell och när hon gick bort ville vi ha något större hund. Och min man är uppvuxen med labrador så valet var inte så svårt. Min första Labbe var 1 år när hon kom till oss. Men henne fick vi bara ha ett år. Så när hon inte fanns mer så skulle vi givetvis ha en ny labrador och nu är man fast i dessa roliga och trevliga hundar. Vi tränar apportering med inriktning prov och komma ut på jakt

 

 

Ingela Grafström, suppleant

Vår första labrador Laura föddes 1985 och sedan dess har vi haft labradorer omlott med 6 års mellanrum. Idag finns tre jaktavlade labradorer i hemmet, en pensionär på snart 13 år, en nyss fyllda 7 år och lilla Vinda 1 år!

Det var inte svårt att välja ras efter Laura. Trofast, tillgiven, robust, will to please och inte minst en glad hund! Jag har genom åren kört lydnad, bruks (spår) och jaktprov efter de olika hundarnas förutsättningar. Med andra ord labradoren kan vara lika duktig på appellplan som på ett jaktprov. För min del har jag hittat en fantastisk gemenskap med mina hundar på alla sätt, vare sig i skogen, på gruppträning eller i hemmets lugna vrå. De senaste åren har vi ägnat oss åt att träna apportering, gå på prov/tävling och dessutom funnit många likasinnade vänner!

Ann Ivarsson, suppleant

Kommentarer inaktiverade.