Presentation av SSRK Västra avdelningens styrelse

Margareta Stigson, ordförande

Jag har idag bruna och svarta labradorer, uppfödning i mycket liten skala, för tillfället finns här 4 hundar-

Bytet av ras för snart 20 år sedan landade i en brun labrador, det skulle bli en respektingivande gårdshund men blev så mycket mer!  Idag ställer jag ut mina hundar, jobbar med apportering och har som mål att kunna starta dem på jaktprov. Men såväl viltspår, utställning som jaktprov ingår i ambitionen. Av allt detta tycker jag att apportering och kommunikationen med hunden är det absolut roligaste.

Maria Jogeland, Retrieverjaktansvarig

Jag heter Maria Jogeland och är retrieverjakt ansvarig. Har idag 4 hundar, 2 flattar och 2 jaktlabradorer i åldrarna 2-10 år.

Vi hade en flat i familjen redan på 80 talet, skaffade min första egna flat 1993. Trevlig och lättsam ras som man kunde använda till allt möjligt. Blev med tiden helt fast i jaktens värld med allt vad det innebär. Startar gärna på alla typer av jaktprov med mina hundar. Tycker även att det är jättekul att använda hundarna till praktisk jakt, apporterar en del under säsong. Har jägarexamen men skjuter inte så ofta själv.

 

Eva-Lotta Blom, Spanieljaktansvarig

Eva-Lotta heter jag och är spanielansvarig i SSRK västra. Egentligen tänkte jag skaffa en jaktlabrador men min sambo tyckte det var en alldeles för stor hund och säkert för vild. Så valet föll på spaniel, mindre och betydligt mycket vildare än en labrador skulle det visa sig.

Sumo flyttade in hos oss på sommaren 2016 och vi har haft mycket roligt ihop. Han är en fantastisk apportör och otroligt arbetsvillig. Tanken är att vi ska jaga ihop, men Sumo är en mycket känslig liten själ som lätt blir stressad av andra hundar och människor så vi har det bäst när vi är helt själva. Därför tränar jag mycket skytte på framförallt Susegårdens fantastiska anläggning och förhoppningen är att jag ska vara en superskytt i höst så vi kan jaga ihop, bara jag och Sumo. I dagarna hämtar jag även min nya lilla springervalp från Flushpoint, och det ska bli så roligt att ha en till hund att träna med. Hon kommer bli min nya jakthund och förhoppningsvis kan vi även gå jaktprov ihop, något jag verkligen tycker är roligt.

Skulle gärna ha en retriever i framtiden men just nu står spaniel högst, det är verkligen en superrolig ras. Alltid glada och så otroligt vänliga små hundar.

Eva Sjölinder-Hansson. Utställningsansvarig

Ras Golden, med i Goldenklubben sedan början 90 talet. Har där haft de flesta befattningar. Varit med i HS Golden. Certifierad CUA, exteriör domare på Golden. Tävlingsledare på bruks.
Viltspår är min stora passion, håller kurser samt går i skarpa eftersök.

 

 

 

 

Maria Smedh, Informations- och PR-ansvarig, suppleant

Jag har just nu bara en jaktlabrador, Pinot, ett svart energiknippe som är 4 år och tror att han är störst, bäst och vackrast.

Jag är uppvuxen med drivande jakthundar och älskade förstås dem men jag ville ha en annan slags hund när jag skaffade min egen. Det skulle vara en tillräckligt stor hund, som inte skäller och inte rymmer! Det blev Flax, en svart stilig jaktlabbe, som jag tyvärr var tvungen att avliva i maj när han var 11 år. Jag valde jaktlabrador för att jag hade blivit förälskad i en kompis hund, men det tog tid innan jag började med jaktapportering eftersom jag inte kände någon som höll på med det. Efter att ha fått chansen att prova på och såg hur roligt Flax tyckte att det var så var det bara att sätta igång och träna. Och nu tycker jag också att det är det roligaste som finns! Att kunna kommunicera och samarbeta med sin hund för att lösa uppgiften, till och med på långt avstånd, går inte att jämföra med något annat!

Anna-Lena Wendt, Vice ordförande, suppleant

Jag har både flatcoated och labrador retriever.
Valde retriever för deras positiva inställning till livet, arbetslust, socialitet och mångsidighet. Jag tycker alla arbetsformer är roliga! Främst kör jag jakt (både A-, B-prov och WT och deltar som apportör på olika jakter) men också bruksprov inom SBK.

Kommentarer inaktiverade.